Üdvözlöm oldalunkon!

Amennyiben Ön igényes munkát szeretne garanciával, akkor Ön most jó helyen jár! Egyedi elképzeléseit, különleges burkolási igényeit mi megvalósítjuk. Hívjon akár most!

06-70-226-5612

 • Egyedi külső és belső burkolatok

  Egyedi külső és belső burkolatok

 • Elegáns falburkolatok...

  Elegáns falburkolatok...

 • Különleges padlóburkolatok...

  Különleges padlóburkolatok...

 • Elegáns falburkolatok...

  Elegáns falburkolatok...

Padló és falburkolás

Bármilyen burkolat elkészítését vállalom!

Természetes és agglomerát kövek. Sima kerámialapok, gres lapok, porcelán lapok, mázas kerámiák, mészkő, márvány, gránit mozaik, térkövek, dekor anyagok!

  Jó burkoló nélkül nincs minőségi burkolás!

 Több mint 20 éve tevékenykedek az építőipar berkeiben. Megrendelőim és egyúttal megbízóim tetszésüket és megelégedettségüket fejezik  ki a elvégzett egyedi munkáimról. Minden munkát a megrendelő igényeinek megfelelően végzek el .

20130808_1150402011-10-28 12.40.04

Burkolási technikák

A burkolólap kiválasztása után a legmeghatározóbb a végeredmény szempontjából, hogy a kiválasztott padlólapot vagy csempét, hogyan burkoljuk le. A variációk száma végtelen, mindenkinek a saját fantáziájára van bízva. Azoknak, akiknek nem jut ideje, saját maguknak tervezni felületeket, amelyet szívesen látnának otthonuk falán vagy padlóján, azoknak most bemutatunk néhány módszert. Talán még azok is találnak közte hasznos tanácsot, akiknek már megvannak a maguk elképzelései otthonuk leendő burkolatáról.
Az egyszerű eleganciát kedvelőknek a kiválasztott burkolólaphoz tartozó dekoráló elemek használatát javasoljuk. Azok segítségével is rendkívül igényes felületeket készíthetünk. Ma már szinte minden burkolólap-családhoz tartoznak mind az alaplappal azonos méretű, mind szegélycsíknak használható dekoráló elemek, melyekkel hatásosan meg lehet bontani a tér egyhangúságát.
Ha a hagyományos felrakási módot kicsit meg szeretnénk fűszerezni, de azért ragaszkodik a szabályossághoz? Válassza a diagonál burkolási módot. Ez a minta élénkebbé, mozgalmasabbá teszi a teret. A módszer légyege, hogy a terület átlójával párhuzamosan burkolunk, vagyis a hálós felrakáshoz képest minden lapot elforgatunk 45°-os szögben és így rakjuk le őket. A diagonál mintát nem csak önmagában rakhatjuk fel, hanem kombinálhatjuk hagyományosan felburkolt sorokkal is.
Nosztalgiázni van kedvünk, és vissza szeretnénk kanyarodni egy kicsit a múltba a retro jegyében? Akkor a kiválasztott burkolólapot téglakötésben is felburkolhatjuk. Mint ahogy a neve is sugallja, a lapok a téglafalak mintázatát utánozza. A burkolásnál itt majdnem ugyanúgy burkolunk, mintha szabályosan raknánk fel a lapokat azzal a kis különbséggel, hogy itt minden második sort el kell tolni úgy, hogy ebben a sorban a lapok közti fuga az alatta lévő sorban lévő lap közepére essen.
A lapokat szőnyegmintában is leburkolhatjuk, ami nagyon divatos és dekoratív. Ennek a módszernek a megvalósításához először is ki kell választanunk két különböző színű, de hasonló mintázatú lapot (pl. egy burkolólap-család két tagja). A leburkolandó terület külső sávját az egyik lappal burkoljuk le, a belső területeket pedig a másik lappal. Persze ezt a minta is lehet még eredetibb. Egyrészt a két színt elválaszthatjuk valamilyen dekoráló elemmel. De azt is megtehetjük, hogy a másik színű lapból csak egy sort rakunk, ez fogja a “szőnyeg” rojtjait, majd a legbelső területet ismét az elsőnek kiválasztott színnel burkolhatjuk le. Az is lehet hogy a “rojtokat” dekoráló elemből rakjuk ki, és a lapok egyforma színűek. A “szőnyegre” rakhatunk belső mintákat abból, amivel a külső területeket burkoltuk, vagy használhatunk a lapcsaládhoz tartozó dekoráló elemeket is. A “szőnyeg részt” rakhatjuk diagonálban is. És a lehetőségek hosszú sora itt nem ér véget, de ez már a fantáziánkra van bízva.

Hogyan varázsoljuk a kis teret nagyobbá

Kicsi a fürdőszobája? De szeretné, ha kicsit nagyobbnak látszana? Ha megfogadunk néhány tanácsot, akkor az átalakítás során könnyen választhatunk úgy burkolatot, hogy nagyobbnak hasson az egész helyiség. Először is a burkolat kiválasztásakor törekedjünk arra, hogy világos színű burkolólapot válasszunk. Ha téglalap alakú lapot választottunk, akkor azt fektetve burkoljuk. Burkolási technikák közül pedig a diagonálban és hagyományosan, hálósan burkolt részek váltogatása az ajánlott. Mert a diagonál minta nyújtja a teret. A különbözően burkolt részeket dekorcsíkkal érdemes elválasztani. A szaniterek és bútorok kiválasztásánál is törekedjünk a robosztus darabok elkerülésére, könnyed, légies darabokat válasszunk lehetőleg világos színben. A mosdó felé nagyobb méretű tükröt szereljünk, mert az tágítja a teret. A lámpát minél magasabbra tegyük. Ha lehetőség van rá, üvegtéglát is építhetünk be. Ez azért nagyon előnyös, mert megtöri a fényt és szétszórja.
Ha fürdőszobánk nem alapterületben kicsi, hanem a belmagassága alacsony, akkor a világos lapot kombináljuk sötétebb színű, a világos burkolólaphoz illő másik lappal, úgy hogy a világos és sötét részek függőlegesen váltsák egymást. Esetleg a sorok közé dekoráló csíkokat is betehetünk, de ezeket is függőlegesen burkoljuk be. Egy másik megoldás lehet, ha a sötétebb árnyalatú lapokat az alsóbb részekre a mosdó és a kád, vagy zuhanyzó magasságában használjunk, a felsőbb részekre pedig világos lapokat burkoljunk, és a fényforrást ezek felé irányítjuk.

 

 

Hozzászólások letiltva